مردم ادعا داشتند که فرخنده، قرآنکريم را آتش زده است؛ اما وزارت ارشاد، حج و اوقاف و کميسيون حقيقت ياب که براى بررسى اين رويداد موظف شده اند، گفته اند که تا حال اسناد و شواهدى که دال بر سوختاندن قران کريم باشد، نيافته اند .
قتل فرخنده، عکس العمل های شدید در پى داشته و برخى نهادهاى جامعۀ مدنى و مردم، با تدوير گردهمايى ها خواهان مجازات عاملان قتل فرخنده شده اند.
فردين" فدايى" رئيس جامعه مدنى جوانان افغانستان، پس ازنمايش اين فلم به آژانس خبرى پژواک گفت که هدف نمايش اين فلم، تاکيد بيشتر بالاى ذهنيت افرادى مى باشد که به خرافات عقيده دارند و نا آگاهانه آنرا با دين و آميزه هاى پاک دينى پيوند ميزنند.
به باورموصوف، اين تعداد افراد ناآگاه از ارشادات مقدس دينى، سوءاستفاده هاى بى مورد ميکنند.
فدايى علاوه کرد: "ميخواهيم با کار کردهاى فرهنگى خود ذهنيت مردم را به روشنى بکشيم."
دراين فلم ٢٤ دقيقه يى ديده ميشود که برخى افراد به نام تعويذ دهنده که از ارشادات قرآنى هيچ آگاهى نداشته، به هدف به دست آوردن يک مشت پول، ازعقايد مذهبى مردم استفاده سوء ميکنند .
نقش مرکزى فلم ياد شده که برعهدۀ معروف ميرزايى کارگردان اين فلم ونسرين حسينى هنرپيشه سينماى کشور ميباشد و به ابتکارجامعه مدنى تهيه شده، امروزدرشهرکابل نمايش داده شد.
اين فلم که در چند پرده نمايش داده شد؛ درپردۀ نخست دوفردى نشان داده ميشود که در اثر رشوه ستانى و فساد دراداره؛ از وظايف خود برکنارشده وبيکار ميباشند؛ اما به دليل اينکه مصروفيت ديگرپيدا نمى کنند، تصميم ميگيرند تا با استفاده از کتاب تعويذنويسى به دادن تعويذ بپردازند.
در اين فلم، يکى از آن مردهابه دوستش ميگويد که قران را نميداند؛ اما طرف مقابل به او تفهيم ميکند که با استفاده از خطوط کج و معوج و يا تصوير آدمکها ميتوانند مردم را فريب دهند.
فلم در صحنه اى ميرسد که اين دو مرد، در جوار يکى از زيارتها دکان ميگشايند و با گذشت اندک زمانى، بازار شان گرم ميشود و بر باور مردم نفوذ ميکنند.
دراين فلم، دخترى که نقش فرخنده را بازى کرده، عقيده به کارکردهاى اين تعويذگران بيسواد ندارد، هرچند به اين افراد توصيه ميکند که ازاين کارشان دست بردارند، از دين اسلام و ارشات مقدس آن سوءاستفاده نکنند؛ اما اين دومرد باگذشت هرروز در اثر فريب و اغواگرى هايى که دارند، در ذهنيت مردم اثرگذارتر ميشوند.
در قسمت وسط فلم، فرخنده که با حجاب بوده و از سيمايش معلوم است که دختر تحصيل کرده و بادانش ميباشد، براى اينکه جلو فريب کارى هاى اين بيسودان را گرفته باشد، با آنها برخورد لفظى ميکند و تعويذى را که تصاوير حيوانات در آن درج شده، در مقابل ديدگان آن تعويذ نويسان به آتش ميکشد.
يکى ازاين دومرد که قبلاً "قدو" ناميده ميشود؛ اما پس ازاينکه به تعويذ نويسى پرداخته به نام "نقشبندى صاحب" مشهور شده، فرخنده را از دکانش بيرون ميراند و با سردادن داد و فرياد، به دليل اينکه اين دختر قرآن را آتش زده احساسات مردم را عليه او برمى انگيزد.
درادامۀ صحنه هاى اين فلم ديده ميشود که چند پسرجوان که دراطراف آن زيارت، دکان دارند ودر معامله مالى با "نقشبندى صاحب" همکاراند، در اين کار "قدو" را همکارى ميکنند.
در فلم "منم فرخنده"، هنوزچند لحظه از اين هياهوى قدو نميگذرد که شمارزياد ى مردم، تحريک شده، احساساتى و خشمگين حلقه فرخنده را تنگ ساخته و با سنگ و چوب برسرو روى وى حواله ميکنند.
اين افراد، حجاب اين دخترخانم را مى درند، تن مجروح او را به روى سرک انداخته، موتر را از بالايش عبورميدهند و وقتى که ميميرد، جسد بى رمق او را به دريا افگنده بالاى آن تيل پاشيده و آنرا آتش ميزنند.
نسرين حسينى که در اين فلم نقش مرکزى "فرخنده "را دارد و از مدت ١٣ سال به اينسو، به هنرسينما روى آورده و در ١٨ سريال ٢٨ فلم کار کرده است، ميگويد که هدف وى از کار کردن در اين فلم، اصلاح جامعه است.
خانم حسينى با اظهارنگرانى، به آژانس خبرى پژواک گفت: "هنرپيشه، نقش يک معلم را در اجتماع دارد. مردم به عوض اينکه در اجتماع مارا قدر نمايند؛ اکثراً با اذيت آنها مواجه ميشويم."
وى از دولت خواست که جلو بيکارى درکشورگرفته شود تا از کثرت ولگردها جلوگيرى گردد.
اين درحالى است که لوى څارنوالى، دو روزقبل اعلام کرد که دوسيۀ قتل فرخنده، تکميل و جهت طى مراحل، به محکمه ابتدائيه ولايت کابل فرستاده شده است.
در پيوند به قتل فرخنده ٤٩ تن به شمول ١٩ تن از منسوبين پوليس بازداشت شده است.
نظرات این مطلب
تعداد صفحات : 9
درباره ما
اطلاعات کاربری
آرشیو
خبر نامه
پیوندهای روزانه
آمار سایت
کدهای اختصاصی